Τα οφέλη του massage τον χειμώνα

Le massage - 2022-03-13T173150.972 (1)

Τα οφέλη του massage τον χειμώνα

Ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει πολλές ενοχλήσεις και μυϊκούς πόνους, αλλά το μασάζ μπορεί να βοηθήσει αυξάνοντας την κυκλοφορία αίματος στους μύες, τις αρθρώσεις και τα όργανα . Η βελτιωμένη κυκλοφορία αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, παρέχει υγιέστερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και αυξάνει τη ροή του οξυγόνου σε όλο το σώμα.
Ένα μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας και επομένως να βελτιώσετε συνολικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει διάφορα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, πόνους και συμφόρηση που προκαλείται από κρυολογήματα και γρίπες.
Η ελάχιστη ηλιοφάνεια προκαλεί ακόμη περισσότερο άγχος σε συνδυασμό με τους πολυάσχολους εργασιακούς μήνες του χειμώνα. Ένα μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ευεξίας και την απελευθέρωση απ’το στρες. Θα σας βοηθήσει επίσης να βελτιώσετε σημαντικά τον ύπνο σας.
Καθώς η υγρασία και το κρύο αυξάνεται,το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό. Τα έλαια που χρησιμοποιούνται στο μασάζ περιέχουν πολλές βιταμίνες που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα σας.
Είναι δύσκολο να βρούμε το κίνητρο για άσκηση και προπόνηση καθώς αρχίζουμε να μπαίνουμε στους ψυχρότερους μήνες. Ενώ πολλοί από εμάς προτιμούμε να μένουμε στα ζεστά κρεβάτια μας, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να παραμένουμε δραστήριοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με όλα τα παραπάνω οφέλη το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη φυσική κατάσταση και ευεξία αυτούς τους πιο κρύους μήνες.
Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας όπως φροντίζουμε οτιδήποτε πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας.