16
Νοέμβριος
Κυτταρίτιδα
08 :29 ΠΜ / Άρθρα /

Ο εφιάλτης,ο φόβος και ο αόρατος εχθρός κάθε γυναίκας στον κόσμο… Χιλιάδες έρευνες, άπειρες μελέτες και αμέτρητες διατριβές μεγάλων επιστημόνων… Μάταια όλοι προσπαθούσαν να μελετήσουν, να κατανοήσουν, να γνωρίσουν και στο τέλος να νικήσουν αυτό το φαινόμενο.Μέχρι τώρα έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου και υπάρχουν τρόποι καταπολέμησης της. Ο συνδυασμός σωστής και ισσοροπημένης διατροφής εμπλουτισμένη με έξυπνους συνδυασμούς και μασάζ μπορούν να σας δώσουν το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε…

Τι είναι όμως η Κυτταρίτιδα;

main2 300x100 - Κυτταρίτιδα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται?Η κυτταρίτιδα αποτελεί ‘’αισθητική’’ μάστιγα που πλήττει γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι ενδεικτικό ότι το 80-90% των γυναικών παρατηρούν πάνω τους σημάδια κυτταρίτιδας πριν το 30ό έτος της ηλικίας τους. Πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα την κυτταρίτιδα. Λόγω της κακής τοπικής αιμάτωσης και την διόγκωση των λιποκυψελίδων σε συγκεκριμένες περιοχές (γλουτούς, στομάχι, κοιλιά, γάμπες, μηρούς και εσωτερικό μέρος των μπράτσων ) συσσωρεύεται νερό και λίπος ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.Έτσι, τα λιποκύτταρα των περιοχών αυτών δεν τρέφονται επαρκώς και ο οργανισμός, αντί να επεξεργάζεται και να καίει το λίπος, το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα που έχουν ανάγκη από τροφή. Επομένως, στα λιποκύτταρα συσσωρεύεται λίπος και αυξάνεται ο όγκος τους,συμπιέζουν τα αγγεία και αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών, επιδεινώνουν την κυκλοφορία.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητα του, να εμφανίζει χαλάρωση και μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Αίτια

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας αποτελεί συνέπεια πολλών παραγόντων. Η εγκυμοσύνη, η αύξηση ηλικίας, το stress, οι ορμονικές διαταραχές, οι κληρονομικοί παράγοντες και η γονιδιακή προδιάθεση συντελούν ενδογενείς παράγοντες χωρίς να μπορεί να επέμβει για να επηρεάσει την εξέλιξη τους. Αντίθετα η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η αφυδάτωση, η απουσία σωματικής άσκησης και γενικότερα ο κακός τρόπος ζωής αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη της κυτταρίτιδας και σε περίπτωση που εξαλειφθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στην καταπολέμηση της.

Στάδια Κυτταρίτιδας

Τέσσερα είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας που ορίζουν τη σοβαρότητά της.

Στο στάδιο 0: Η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή, οπότε όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσει, βλέπει μόνον πτυχές, αλλά όχι κυτταρίτιδα.

Στο στάδιο 1: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν, όμως, πιέζεται, εμφανίζονται «λακκουβίτσες». Χαρακτηρίζεται ως ‘χαλαρή ‘ κυτταρίτιδα.

Στο στάδιο 2: Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεται μοιάζει με την φλούδα του πορτοκαλιού. Χαρακτηρίζεται ως ‘οιδηματική ‘ κυτταρίτιδα.

Στο στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, με πίεση ή χωρίς, αφορά κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας και αυτό που διακρίνουμε είναι πρόπτωση του δέρματος πιθανώς επώδυνο στην πίεση. Χαρακτηρίζεται ως ‘συμπαγής ‘ κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπιση του απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής αλλά και υπομονή και επιμονή. Ωστόσο η διατροφή και η άσκηση αποτελούν ενεργητική προσπάθεια που πολλές φορές καταπονεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά τη γυναίκα. Το μασάζ όμως όχι μόνο δεν καταπονεί αλλά με τα πολλαπλά οφέλη του βοηθάει σημαντικά.

Πως αντιμετωπίζεται με Μασάζ & τα οφέλη του

 • Βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων με θρεπτικά συστατικά.
 • Αυξάνει τα επίπεδα του κυτταρικού μεταβολισμού.
 • Χαλαρώνει την κοιλιακή χώρα και τους μύες των εντέρων και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
 • Συντελεί στην ταχεία απομάκρυνση των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων από τους περιφερικούς ιστούς.
 • Βελτιώνει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος.
 • Βελτιώνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία.
 • Διεγείρει και τονώνει τους μύες.
 • Ενδυναμώνει το συνδετικό ιστό.
 • Βοηθάει στη χαλάρωση.
 • Ανακουφίζει από την κόπωση και τους μυϊκούς σπασμούς.
 • Αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος.
 • Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.
 • Βοηθάει την σύσφιξη του προσώπου.
 • Προάγει την αίσθηση ευεξίας.
 • Μειώνει το άγχος της καθημερινότητας.
 • Μειώνει την πνευματική υπερένταση.
συνεδρία μασάζ
12Δεκέμβριος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
διατροφή
12Δεκέμβριος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
στειρότητα
11Νοέμβριος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
μασάζ
10Οκτώβριος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
le massage
09Σεπτέμβριος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
Ρεφλεξολογία
08Αύγουστος
lemassage_admin / Blog / 0 Comments
Scroll Up
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram